Kjøpe leilighet? Ta med denne

På vei til å kjøpe din første leilighet? Ta en titt på vår huskeliste før du legger inn første bud.

ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: PER ERVLAND
ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag den 13. august publiserte vi huskelisten for den som er på jakt etter rekkehus, delte boliger og eneboliger. I dag gir vi deg en liste tilpasset kjøp av leilighet.

Mye du bør sette deg inn i

Huskelisten kan brukes på to måter. For det første kan du bruke den til å sette deg inn i de utrolig mange variablene som faktisk dukker opp når du skal kjøpe leilighet. Hvis du er var for støy, er det for eksempel greit å sjekke ut om etasjeskillerne (gulvet og taket) er i betong, eller, som i en del eldre bygårder, i tre. Dette fordi tre vanligvis gir langt dårligere støyisolasjon enn betong.

Hvis du elsker grilling om sommeren, bør du sjekke ut om grilling på verandaen er lov. Det samme gjelder deg som ser på en leilighet i fjerde etasje og som hater grillos. Er det lovlig å fremleie leiligheten en lengre periode? Det er i tilfelle en fordel for deg som planlegger en periode i utlandet, men kan være en ulempe for deg som er opptatt av stabile naboforhold.

Er fellesvaskeri på plass? Hvis ikke bør badet være stort nok for en vaskemaskin. Har kjøkkenet avtrekksvifte koblet til et ventilasjonsrør, eller må du nøye deg med en kullfilterventilator? Er hvitevarene integrert, slik at de følger med på kjøpet? Eller må du belage deg på å kjøpe stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap? Er det mulig å for deg og dine bilkjørende venner å gataparkere i nærmeste omkrets, eller vil du måtte regne med å bruke tre kvarter på å finne parkering hver ettermiddag?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer