Kjøpe TV: Dette betyr spesifikasjonene

Kjøpe ny TV? Dette betyr de tekniske uttrykkene

Når du kjøper TV, blir du utsatt for mange begreper. Her er den enkle oversikten du trenger.

KAN SKAPE FORVIRRING: Alle forkortelsene og tekniske uttrykkene i annonsene kan skape forvirring når du skal kjøpe ny TV. Faksimile: Elkjøp-avisa
KAN SKAPE FORVIRRING: Alle forkortelsene og tekniske uttrykkene i annonsene kan skape forvirring når du skal kjøpe ny TV. Faksimile: Elkjøp-avisa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du forvirret av uttrykk som HDR, SUHD, OLED, DVB, Hz, LAN og PIP?

Målet er å lokke kjøpere, men i praksis er ofte TV-annonsene så fulle av tekniske begreper og forkortelser, at det bare blir forvirrende for en stakkars forbruker som bare ønsker å kjøpe et kurant fjernsynsapparat. Men fortvil ikke.

Kjapp forklaring

I denne artikkelen har vi laget en alfabetisk liste over noen av de vanligste tekniske uttrykkene, og gitt deg enkle forklaringer på dem. Vi har også lenket til bakgrunnsstoff for deg som ønsker å sette deg enda bedre inn i teknologiene - enten fra Dinsides egne artikler, eller fra eksterne kilder.

Målet er at artikkelen skal være levende, det betyr at vi kommer til å supplere og oppdatere med flere forkortelser og uttrykk etter hvert. Bokmerk gjerne denne siden!

Vi går rett på sak:

" (tommer) : Angir den diagonale avstanden mellom øvre venstre hjørne til nedre høyre hjørne på skjermen. En 55-tommer TV-skjerm måler altså 55 tommer diagonalt, tilsvarende 139,7 cm.

1080P: Betyr at skjermen har 1080 linjer med piksler vertikalt og 1920 linjer med piksler horisontalt. Dette omtales også som full HD-oppløsning. P-en står imidlertid ikke for piksler, men for Progressive scan, som betyr at bildet genereres i sin helhet hver gang det oppfriskes. Se også Hz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer