Kjøpeguide: Plasma og LCD-TV

Vi guider deg gjennom forskjellene, og viser deg fordeler og ulemper med de to teknologiene.

Publisert
Sist oppdatert

Et av de vanligste spørsmålene vi får om flatTVer er om man skal kjøpe en plasma eller LCD-TV:

For hvilken teknologi er egentlig best?

Etter å ha testet over 50 ulike flatTV-modeller er vår oppfatning at det ikke finnes noe fasitsvar: Du får gode og dårlige plasma-skjermer, og du får gode og dårlige LCD-skjermer. Panasonics HD-klare plasma og Philips nye LCD med ambilight er gode eksempler på noe av ypperste du kan få i henholdsvis plasma- og LCD-verdenen.

Pris og kvalitet

Det siste året har tendensen vært klar: Prisene har rast nedover, og du kan i dag kjøpe LCD-TVer på Prix til 9.000 kroner, eller en HD-klar 42-tommers plasmamodell fra 15.000 kroner.

Husk likevel at det er en grunn til at enkelte modeller er billige: Ett eller annet sted har man kuttet noen hjørner for å redusere prisen, og vår erfaring er at sparekuttene spesielt merkes på punktene brukervennlighet, design, finesser - og selvfølgelig bildekvalitet.

Plusser og minuser ved FlatTVene

Den store fordelen med LCD- og plasma-TVene er selvsagt størrelsen. Mens de fleste billedrørsTVene stopper på 36-tommer, kan du nå fråtse i skjermer fra 42-tommer og oppover. Med en dybde på rundt 10 cm er de også særdeles plasseringsvennlige. Sammenlignet med en standard 32-tommers widescreen-TV, er det her snakk om natt og dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer