Selvrensende plagg

Klærne du ikke trenger å vaske

Vil du spare tid, penger og miljøet, er disse tipsene geniale.

KLESVASK: Visste du at du vasker mange av klærne dine for ofte? Enkelte tekstiler kan du med god grunn vaske sjeldnere. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Du kjenner deg sikkert igjen: Endelig har du runda skittentøyskurven, vasket, tørket, brettet og lagt klærne i skap. Så går det to snaue dager, og skittentøyskurven er nok en gang stappfull.

Det blir mye arbeid på en uke, men mange av oss vasker faktisk unødvendig mye klær.

For enkelte plagg trenger du faktisk ikke å vaske i det hele tatt!

Ull er selvrensende

Du har kanskje hørt at ull er selvrensende og dermed ikke trenger å vaskes så ofte?

Dette stemmer på en prikk, ifølge Ingun Grimstad Klepp, forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning (Sifo). Ull har nemlig en fantastisk evne til å holde seg ren, og ikke minst luktfri:

- Ullvettregel nummer én er å henge plagget opp til lufting ute eller inne, og bruke igjen, har Klepp uttalt til Dinside.

Det opplyser Klepp i boken «Lettstelt», som hun har skrevet sammen med Tone Skårdal Tobiasson, redaktør for NICE Fashion.

I barnehagen er ullplagg et must på vinteren, og da skal det selvsagt litt til for at poden ikke skitner til klærne. Da nytter det ikke alltid å bare lufte plagget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer