Klag på megleren

De klager - og får medhold. Se avgjørelsene der kundene vinner over megleren.

Det kan lønne seg å klage på meglertjenester. Foto: Colourbox.com
Det kan lønne seg å klage på meglertjenester. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du misfornøyd med bolighandelen, finnes det klagemuligheter. Kjennelser fra Eiendomsmeglingsnemnda viser at brudd på god meglerskikk ikke er uvanlig, og at det kan lønne seg å klage. Her er fire som fikk penger tilbake.

Varmekablene som ikke var der

Kjøper fikk tilslag på en leilighet som var oppgitt å ha varmekabler. Det viste seg ved overtakelsen å ikke stemme. Kjøper vil ha prisavslag, og klager inn megler. Megleren legger skylden på selger som ikke har kontrollert salgsoppgaven godt nok, og hevder å ha opplyst om interessentene på leiligheten om feil i oppgaven.

Nemnda mener at opplysningen burde vært korrigert skriftlig, og vurderer kjøperens tap lik halvparten av gjengs kostnader ved å installere varmekablene. Her har megler brutt god meglerskikk.

Les også: En av fire har aldri kontrollert det elektriske anlegget

Uønsket annonsering

Selger brukte megler for salg av eiendom. I forbindelse med oppgjøret ble selger krevd for 3.000 kroner i annonseutlegg og 25.500 kroner for en markedspakke. Selger mener dette ikke er avtalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer