Varmepumpe som bråker

Klaget på varmepumpa - fikk erstatning

Bråker varmepumpa di, kan det være snakk om en mangel som kan gi deg pengene tilbake.

BRÅK FRA VARMEPUMPA? En varmepumpe bil lage lyd, men enkelte lyder kan også skyldes produktfeil. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
BRÅK FRA VARMEPUMPA? En varmepumpe bil lage lyd, men enkelte lyder kan også skyldes produktfeil. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At en varmepumpe lager noe lyd må man regne med, men er det derimot snakk om vesentlige ulyder, kan det faktisk være snakk om en mangel på produktet.

Det kan gi deg krav på å få pengene tilbake, om lyden plager deg og viser seg å skyldes at noe er feil med varmepumpa, viser en sak fra Forbrukerklageutvalget.

Får pengene tilbake

En person som fikk installert en varmepumpe i 2017, opplevde at det kom plagsomme tikkelyder fra pumpen.

Først ble det hevdet at veggen varmepumpa var montert på, var skjev. Dette ble senere avkreftet, og det ble derimot sagt at lyden skyldes at varmepumpa var montert rett over sofaen til varmepumpeeieren.

Da det ble slått fast av en fagmann at varmepumpa lagde mer lyd enn det som er normalt, ønsket eieren av varmepumpa å få heve kjøpet, eventuelt å få et prisavslag fordi han mener det må være en feil ved produktet.

Forbrukerklageutvalget, som har behandlet denne saken, skriver i sitt vedtak at varmepumpeselskapets egen tekniker ved feilsøking ikke utelukker at det er feil ved selve varmepumpa.

De mener det er sannsynliggjort at det er snakk om en mangel på produktet, og at mangelen ikke er uvesentlig med tanke på ulydene fra varmepumpa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer