Klar beskjed: - Aldri gjør dette!

Brannvesenet kommer med flere råd etter brann på et kjøkken.

KLAR BESKJED ETTER DETTE: - Tar fett, olje, mel eller sukker fyr skrur du av komfyrplata, så fører du lokket rolig over kjelen og kveler ilden. Bruk aldri vann! Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
KLAR BESKJED ETTER DETTE: - Tar fett, olje, mel eller sukker fyr skrur du av komfyrplata, så fører du lokket rolig over kjelen og kveler ilden. Bruk aldri vann! Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag rykket Vestfold interkommunale brannvesen ut etter melding om brann på kjøkken i et leilighetsbygg i Tønsberg.

- Alle var ut av bygget da vi kom. Folk på stedet har benyttet brannslokningsapparat med pulver. I tillegg sto kjelen det hadde vært brann i ute med stekepanna som lokk, deres håndtering av hendelsen og varsling fortjener ros, sier brannmester Steinar Holm.

Brannvesenet oppfordrer folk til å alltid bli ved komfyren når det lages mat.

- Installerer komfyrvakt for ekstra sikkerhet. Ha alltid lokk i nærheten. Tar fett, olje, mel eller sukker fyr skrur du av komfyrplata, så fører du lokket rolig over kjelen og kveler ilden. Bruk aldri vann!

- Kan være livsfarlig

Videre minner brannvesenet om at man skal få kontroll på kjelen som brenner før man bruker brannslokningsapparatet.

- I verste fall kan trykket fra apparatet spre brennende olje over et stort område og være direkte livsfarlig.

Brannvesenet viser til sikkerhverdag.no for informasjon om hvordan man skal slokke en komfyrbrann.

- Er brannen overtent blir det vanskelig og farlig å komme til med lokk. Noen minutter etter antennelse kan også oljen koke over, slik at brannen sprer seg utover inventar og gulv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.