Klar beskjed

Forsikringsbransjen med flere oppfordringer før mildværet gjør sitt inntog på Sør- og Østlandet.

PASS PÅ: I verste fall kan værskiftet føre til oversvømmelser, advarer forsikringsselskapet Fremtind. Foto: Fremtind.
PASS PÅ: I verste fall kan værskiftet føre til oversvømmelser, advarer forsikringsselskapet Fremtind. Foto: Fremtind. Vis mer
Publisert

Snøkaoset har de siste dagene skapt utfordringer flere steder i landet, men nå skal været snu. Meteorologisk institutt melder at det fra fredag kveld ventes et omslag til mildvær på Sør- og Østlandet.

Nå kommer Fremtind med en advarsel og oppfordrer huseiere til å være på vakt når snøen smelter.

- Det aller viktigste du bør gjøre nå, er å sørge for at sluk og takrenner er fri for is og snø, og at vannet ledes bort fra boligen din. Har det kommet mye snø, bør du også vurdere å måke taket ditt, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind.

Hun legger til at store nedbørsmengder og at snøen smelter, kan føre til omfattende oversvømmelser og vannskader. I 2022 fikk Fremtind meldt 14 500 vannskader på boliger, hytter og borettslag, til en erstatningssum på over 600 millioner kroner.

- Har du vært rammet av flom grunnet store vannmengder tidligere, bør du være ekstra på vakt nå. Har det skjedd én gang, kan det skje igjen. Det gjelder både de som bor i utsatte strøk nær elvebredder og innsjøer og personer som bor i byer hvor styrtregnet trenger inn, sier Hofstad-Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer