Klar for boligopptur?

Boligmarkedet er ikke så skakkjørt som en kan få inntrykk av.

OMSETNINGSTID: Her ser du hvor mange dager det i snitt tar å selge en bolig i 2008 i forhold til i fjor og 2006. (Foto: DNB Nor Eiendom / Graf: Kim Jansson)
OMSETNINGSTID: Her ser du hvor mange dager det i snitt tar å selge en bolig i 2008 i forhold til i fjor og 2006. (Foto: DNB Nor Eiendom / Graf: Kim Jansson) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligeiere har ikke hatt mye å glede seg over de siste månedene. Prisene på alle boligtyper faller, rekordmange boliger står usolgte og formidlingstiden er høyere enn den har vært de siste årene.

Her på DinSide har du siste månedene kunne lese overskrifter som "- Dårlig karma i boligmarkedet" og "Tror prisene vil fortsette ned".

Likevel er ikke tunnelen svart. Ser vi nærmere på boligprisstatistikken de siste månedene ser vi at det finnes tegn på at markedet ikke er skakkjørt.

Nyttig kalkulator: Finn ut hvor mye din bolig er verdt

Opptur i vente?

Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) var friskt ute i begynnelsen av året og spådde en boligprisstigning på rundt 3-4 prosent i 2008. Da boligtallene for juni ble presentert for nesten en måned siden åpnet nestleder i EFF, Torbjørn Ek, for å nedjustere dette anslaget til 0-2 prosent.

Hvis han får rett kan det hende at boligprisene vil stå uendret fra i fjor. Men da er det viktig å ta i betrakting den enorme veksten i 2007, da prisene steg med hele 11 prosent. Derfor kan det være naturlig å betrakte den beskjedne eller stillestående prisutviklingen i år som en normalisering av boligmarkedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer