Klar for peiskos?

Hvordan kan du sammenlikne sekker, favn, kubikk, løs og stablet?

Er du klar for vedsesongen? Kjøper du i sekker, favn eller storsekk på pall? Foto: Colourbox
Er du klar for vedsesongen? Kjøper du i sekker, favn eller storsekk på pall? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minusgradene begynner å kjekke seg mange steder i landet, og flere kjenner etterhvert trangen til noen pinner på peisen eller i ovnen.

Ovn-guide

Dersom vedbua er såpass grissen at du kan kan dra frem golfbagen og dra noen runder rundt banen (bua) mens gubben steller hjemme alene og koker lørdagsgrøten, er det kanskje på tide å fylle opp for sesongen.

- Før i verden kjøpte man jo ved og stabla den inn om sommeren, men nå er det blitt sånn at man skal ha veden når man skal legge den i ovnen, får vi vite når vi ringer Dahlen Gård i Engelsviken - som selger ved.

Vi har også sjekket temperaturen hos flere av landets vedselgere, fra nord til sør, og alle melder om at vedsalget er godt - som det gjerne er på denne tiden av året.

- Det har vært veldig pågang nå, til å være så tidlig på sesongen, i alle fall her hos meg, forteller vedselger Jan Frode Løkken på Berg i Sørum.

- Høsten er nok den tiden på året det selges mest ved, ja - men det selges ved både vår, sommer og vinter, sier daglig leder i Norsk Ved, Oddvar Espegard.

Folk i Hedmark og Oppland fyrer mest med ved, mens oslofolk og akershus-beboere fyrer minst med ved (se tabell).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer