Klar oppfordring

- Vær våken og til stede, oppfordrer brannvesenet.

KLAR BESKJED: Brannvesenet ønsker at alle installerer komfyrvakt. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
KLAR BESKJED: Brannvesenet ønsker at alle installerer komfyrvakt. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vestfold interkommunale brannvesen oppfordrer alle til å være føre var, etter at et hus brant ned til grunnen fredag kveld i Holmestrand kommune.

- Det aller viktigste du kan gjøre, er å sørge for at du har røykvarslere. Gjerne flere koblet sammen, piper én, piper alle. En stor andel branner starter med åpen ild. Levende lys kan erstattes med batteridrevne. Tenner du stearinlys, må du blåse de ut hver gang du forlater rommet der de brenner, skriver brannvesenet på Facebook.

RØYKVARSLER: Piper brannalarmen din av og til uten grunn? Da kan det hende du har plassert den feil eller at den er full av støv. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Videre informeres det om at mange branner oppstår på komfyren.

- Vi anbefaler alle å installere komfyrvakt. Den kutter strømmen ved en brannfarlig situasjon og varsler deg. Bli ved komfyren når du lager mat, særlig med fett eller olje. Rengjør filter i ventilator regelmessig.

DinSide har tidligere skrevet om at brannvesenet har kommet til steder der røykvarslerne ikke virker.

- Vi ser jo hvilke potensial mange av brannene kunne hatt. Liv kunne gått tapt, fortalte informasjonsrådgiver Arnt E. Folvik i VIB til DinSide.

BRANNSIKKERHET: Disse tipsene kan komme godt med, særlig om det er lenge siden du tok en sjekkrunde på brannslukningsapparatet ditt. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Brannvesenet anbefaler også alle til å få en sertifisert elektriker til å sjekke det elektriske anlegget hvert 8-10 år. De legger til at feil på faste installasjoner er vanskelig å oppdage for beboerne.

- Hjemmene våre er fulle av elektrisk utstyr og batterier som må lades. Batteribranner oppstår plutselig og har raskt mye varmeutvikling. Vær våken og til stede når du lader. Bruk helst original lader. Lad på et underlag som ikke lett kan brenne, bytt ut skadet utstyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer