Klarer den jobben?

Er den lille skrumaskinen sterk nok til å trekke korken ut av vinflasker

Vi har testet Bosch Vinio. Foto: Brynjulf Blix
Vi har testet Bosch Vinio. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ofte vanskelig å gi presanger til han som har alt. Eller henne. Siden det nærmer seg jul, har Bosch laget en julegave som ved første øyekast virker både morsom og nyttig. Det dreier seg om en vinopptrekker drevet av den lille, men svært populære skrumaskinen IXO.

Her kan du lese vår forhåndsomtale av Vinio, som pakken kalles. Kort fortalt er det en trekasse med en standard IXO maskin med holder/lader og bits pluss korketrekkerforsatsen.

Ikke bare bor, skru og trekk: Smarte ting du også kan bruke drillen til

Skeptisk

Vi har selv hatt en IXO i noen år, og den har vært svært nyttig i mange sammenhenger. Spesielt det kompakte formatet og ergonomien gjør den til en fryd å bruke. Men det er grenser for hva den klarer å dra rundt, er det snakk om store og lange skruer må det kraftigere maskiner til.

Maskinen kommer i en pen gaveeske. Foto: Brynjulf Blix
Maskinen kommer i en pen gaveeske. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Vi var derfor ikke helt overbevist da vi første gang skulle sette Vino-varianten på prøve, med en veltemperert kandidat på benken.

Det gikk veldig greit å få skruen ned i korken, men å dra den opp var verre. Det var over grensen for hva IXO klarte, så vi måtte hjelpe til litt med noen lirkende håndbevegelser. Etter hvert kom vi over kneika og korken ble dratt ut av flasken.


Men prinsippet var det ikke noe i veien med.

Overbevist

Ved neste anledning ville vi teste med en batteridrill i full størrelse. Vi hadde ingen Bosch-maskin for hånden, men det sekskantede bittfestet på Vino-forsatsen lar seg feste i hvilken som helst drill eller skrumaskin.

Les også: Hva er fordelen med en børsteløs drill?

Vi satte hastigheten på det laveste, av sikkerhetsmessige grunner, og kjørte maskinen pent i i gang. Som ventet var det ingen problemer, skruen gikk ned og dro glatt med seg korken opp igjen uten at maskinen viste antydning til å svette.

Les også: Hvor mange driller trenger du?


Konklusjon?

Det er en viss forskjell på hvor hardt korker sitter, og det kan godt være at mange flasker slipper korken en god del lettere enn den vi sjekket ut med IXO.

Hjelper du til litt vil du uansett få ut korken med IXO, og selv når den ikke klarer å dra korken rundt er det lettere og med bedre kontroll enn med mange andre typer vinopptrekkere.

Men dette er først og fremst et produkt med et glimt i øyet. Det er ikke beregnet på bruk i en vinbar eller i en vinklubb, men heller som et påskudd til å gi bort en utmerket skrumaskin til mange små behov både i hverdag og altså til fest. Eller eventuelt til slukking av sorger, noe som ikke anbefales av de som har greie på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer