Klargjør sommerens uteplass

Slik blir du kvitt alle flekkene.

Det er så mye hyggeligere å sette seg ned ute når en har fått vasket unna høst og vinteren.  Foto: Ifi.no
Det er så mye hyggeligere å sette seg ned ute når en har fått vasket unna høst og vinteren. Foto: Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har gjort unna den grøvste vårrengjøringen allerede. Og når de varme sommerdagene kommer, er det mange som bruker de første soldagene til å gi uteplassen en grundig vask.

Du får bukt med det meste med litt mildt såpevann, men noen ganger må det sterkere lut til. Jordslag i stoff, grønske på møbler, mugg på terrassebord og fete, brunsvidde grillrister.

Hvert år gir Lilleborg Forbrukerservices konsulenter råd og tips til de mange som sliter med å få bukt med de mest standhaftige flekkene.

- Fortvil ikke, det er ikke så vanskelig, sier Malin Skaar, leder i Lilleborg Forbrukerservice til DinSide.

På oppfordring fra oss har hun samlet de vanligste spørsmålene norske forbrukere har i forkant av utesesongen.

Finner du ikke svar på det du lurer på? Neste uke stiller Skaar i Nettmøte på DinSide. Du kan sende inn ditt spørsmål allerede nå til bolig@dinside.no.

Møbler og terrassebord av tre

Mot mugg- og soppdannelseFjern blader og annet rusk som har festet seg på møblene dersom de har stått ute i vinter. Spyl med hageslange om nødvendig. Lag en klorinoppløsning bestående av 1/2 dl Klorin per liter vann. Påfør klorinblandingen og la den virke en time. Skyll av med hageslangen. La treet tørke i et døgn, før du pensler med treolje (fås kjøpt i spesialforretning.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer