Klart for lån signaturløse lån

Automatisering av tinglysningsprosessen mot Statens Kartverk kompletterer den elektroniske lånesløyfa.

Nå kan du ta opp lån, med noen tastetrykk og BankID.  Foto: PantherMedia / Peter Atkins
Nå kan du ta opp lån, med noen tastetrykk og BankID. Foto: PantherMedia / Peter Atkins Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligkjøp er ikke noe dagligdags affære for de fleste. Og når man tar opp lån kan man lett bli overveldet av papirmengden. Og ikke alle banker som er aktuelle ligger nødvendigvis i passende avstand til kunden heller.

KALKULATOR: Her kan du finne billigste boliglån

Selv de som har søkt om lånet via nettbanken har fått tilsendt bunker med papirer som skal signeres. Kryss og gule uthevinger med "signér her, og her, og her..." er gjenkjennelig for de fleste.

Dette er det slutt på nå, melder SpareBank 1 i en pressemelding. For første gang i historien kan hele låneprosessen fullføres via nettbanken, uten å forlate godstolen.

– Heretter kan du både søke lån, signere og få tinglyst dokumentene uten verken å møte opp i banken eller skrive under på ett eneste papir, sier Iren Rutle i SpareBank 1-alliansen.

Silver også med lån uten underskrift (2009), mens Skandiabanken tilbyr elektronisk signering for billån.

Banebrytende

Søknadsprosessen kan ferdigstilles hjemmefra, på reise eller på ferie, og selve signeringen skjer like enkelt som når man logger seg på nettbanken. Det betyr at man ikke en gang trenger å være på samme sted når man signerer lånepapirene hvis det er flere enn en låntaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.