Klesvask for dummies

Flyttet for deg selv, eller overtatt klesvasken? Dette må du vite.

IKKE SÅ LETT: Det er fort gjort å bli forvirret av kontrollpanelet til en moderne vaskemaskin. Foto: KRISTIN SØRDAL
IKKE SÅ LETT: Det er fort gjort å bli forvirret av kontrollpanelet til en moderne vaskemaskin. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tråd med den teknologiske utviklingen har selvfølgelig også vaskemaskiner blitt mer og mer moderne, og stappfulle av symboler man ikke alltid skjønner hva betyr.

Er du en av dem som begynner å skjelve når du nærmer deg vaskemaskinen, og velger vaskeprogram på måfå? Da bør du fortsette å lese.

Vi har nemlig gått gjennom noen av de vanligste symbolene på vaskemaskiner, og forklarer dem slik at du kan ta fatt på klesvasken med nyvunnen selvtillit.

LES OGSÅ: Spiser vaskemaskinen din sokker?

Fire er ofte nok

Trenger du alle disse programmene som finnes på moderne vaskemaskiner? Egentlig ikke. De fleste hadde nok klart seg med de følgende fire programmene:

1) Høy temperatur, langvarig vask med mye vann, og høy omdreiningshastighet. Til for eksempel hvite, tettsittende klær eller undertøy.

2) Et litt raskere og mer skånsomt program, med lavere temperatur, men tilsvarende vannmengde og omdreiningshastighet. Til vanlige klær og farget bomull.

3) Et program for syntetiske klær, som bruker rundt det samme av vann, men med lavere temperatur og mildere sentrifugering, slik at ikke klærne krølles så lett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer