Klippe plen på høsten

Klippetabben ødelegger plenen for alltid

Gressplenen bør klippes gjennom hele høsten, men her er det mange av oss bommer - og gjør permanente skader.

FORTSETT KLIPPINGEN: Gressplenen skal klippes gjennom hele høsten - men to tabber kan ødelegge plenen til neste vår. Foto: NTB Scanpix.
FORTSETT KLIPPINGEN: Gressplenen skal klippes gjennom hele høsten - men to tabber kan ødelegge plenen til neste vår. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

En sommer er over, men selv om det er blitt kjøligere og mer vått ute, bør du ikke slutte å klippe gressplenen din gjennom høsten.

For dropper du det, er sjansen stor for at den har dødd ut til våren igjen. Når du klipper, er det samtidig én ting du bør passe godt på.

- Ikke klipp for kort

På våren og sommeren er det naturlig å klippe gressplenen jevnlig, men mange lar gjerne gressklipperen stå når høsten er ankommet for fullt.

Men det bør man absolutt ikke gjøre. For gresset skal klippes gjennom hele høsten, ifølge ekspertene.

Forskjellen fra sommer til høst, er at man ikke må klippe gresset for langt ned.

- Når det blir kaldere og fuktigere ute er det viktig at du øker klippehøyden slik at gresset beholder litt lengde og tykkelse, sier Jon Atle Repstad, produktsjef såvarer i Felleskjøpet.

I høstperioden kan du holde gresset rundt fem-seks centimeter høyt, forteller Mari N.Hejer ved selskapet Norsk Ferdigplen:

- Klipper du plenen for kort for sent på høsten, kan du få problemer med gjenvekst på plenen til våren. Grunnen til dette er at plenen bør ha en gjenvekst på minimum fem-seks centimeter for å være bedre overvintringsdyktig og beskytte rotsystemet sitt, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer