Knuser myte

Forsikringsselskapet If mener dette er unødvendig.

MYTE: Det er unødvendig å skjule feien sin på sosiale medier, hevder forsikringsselskap. Foto: Caterina Trimarchi / Shutterstock / NTB
MYTE: Det er unødvendig å skjule feien sin på sosiale medier, hevder forsikringsselskap. Foto: Caterina Trimarchi / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er ofte høytid for tyveri og innbrudd. Hver sommer hører man gjerne om hva man bør og ikke bør gjøre når man skal på ferie. Du har kanskje fått høre at man skal være forsiktig med hva man poster på sosiale medier når man er bortreist.

Nå hevder forsikringsselskapet If at det er unødvendig å skjule ferien på sosiale medier.

– Folk som tror innbruddstyvene sitter og saumfarer Facebook, Instragram og Snapchat nå i sommerferien, kan ta det rolig. Vi har aldri fått inn innbrudd til oss hvor det har vært mistanke om at sosiale medier har vært overvåket i forkant, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

UT OG REISE: Skal du ut og reise i sommer, bør du sjekke disse tingene før du drar. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Forsikringsmyte

At innbruddstyver sjekker dine sosiale medier for å finne ut om du er hjemme eller ikke er nok bare en myte.

– Jeg kjenner heller ikke til andre tilfeller hvor vinningskriminelle har sjekket SoMe-kontoene først for å finne ut om noen er hjemme eller ikke. For ti-tolv år siden må jeg innrømme at vi som forsikringsselskap var ute og advarte mot å poste feriebilder på Facebook. Det gjør vi ikke lenger. Tyvene jobber på andre måter når de finner fram til boliger hvor de ønsker å bryte seg inn, fortsetter Clementz.

Dette liker de

Våren og sommeren er ofte høytid for innbrudd og tyveri.

Tall fra Finans Norge viser en økning på over 30 prosent kontra samme periode i fjor. Ser vi på beløp, er erstatningene etter tyveri og innbrudd på 223 millioner kroner for første kvartal.

For å finne ut om folk er bortreist, bruker tyvene forskjellige triks. Dette kan for eksempel være en teipbit på dørhåndtaket, blomst ved døra eller tusjmerke i dørkarmen.

Begrenset innsyn er noe innbruddstyvene kan like.

– Én av ønskedrømmene deres er hus med høye tujahekker rundt, for der kan de nærmest jobbe uforstyrret. Begrenset innsyn er en ønskedrøm for innbruddstyvene, sier Clementz i If.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer