Kodelås kan gi forsikringsrabatt

Men først vil forsikringsselskapene høste erfaringer og samle statistikk.

Yale Doorman er en alt-i-ett-løsning. Med denne låsen kan du bruke brikke, kode eller fjernkontroll, og de fungerer parallelt med hverandre. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Yale Doorman er en alt-i-ett-løsning. Med denne låsen kan du bruke brikke, kode eller fjernkontroll, og de fungerer parallelt med hverandre. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 ble det meldt inn 32.747 tilfeller av innbrudd i norske hjem og hytter, ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon. Da er det kanskje greit å ikke gjøre det alt for lett for innbruddstyvene, og sørge for å sikre dører og vinduer tilstrekkelig - spesielt når vinteren kommer tilbake.

De siste årene har det kommet flere elektroniske låsesystemer på markedet, noen mer praktiske enn andre. Men bør du velge et slikt system, og hva mener aktørene i forsikringsbransjen om disse?

Les også: Hva slags lås skal du velge?

Forskjellige varianter

Søker du litt rundt på nett finner du ganske raskt ut at det er et vell av låsesystemer med elektroniske løsninger. Noen av dem er i beste James Bond-stil, med fingeravtrykkleser, mens andre er mer edruelige og satser på kodelås.

Det finnes også låser med brikkeløsninger, samt kombinasjoner av de ovennevnte.

Det eneste vi ikke fant var en lås med øyeskanner, en klassiker i Hollywoodproduksjoner de siste tiårene.

Les også: Slik sikrer du boligen din i høytiden

Økt popularitet

For å få litt bedre innsikt i låsenes bruksområder, fordeler og ulemper, tok vi turen til Låshuset Larsens Eftf. AS i Oslo sentrum. De er også et TrioVing sikkerhetssenter, og forhandler den kanskje mest kjente elektroniske låsen - Yale Doorman. De selger både manuelle og elektroniske låsesystemer, og bekrefter at sistnevnte har stigende popularitet.– Vi merker at vi selger mer og mer elektroniske låsesystemer ettersom flere kunder oppdager dem. Vi merker spesielt stor pågang fra borettslag, sier faglig leder Per Bugten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer