Kommentar

Kom deg inn på boligmarkedet

Her får du en steg-for-steg-guide som forhåpentligvis sikrer deg din første egeneide bolig.

VEIEN INN PÅ BOLIGMARKEDET: Det kan være en utfordring for unge førstegangskjøpere å komme seg inn på boligmarkedet. Les Dinside-journalistens beste råd i saken under, og lykke til. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
VEIEN INN PÅ BOLIGMARKEDET: Det kan være en utfordring for unge førstegangskjøpere å komme seg inn på boligmarkedet. Les Dinside-journalistens beste råd i saken under, og lykke til. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som økonomijournalist i Dinside på tredje året, har jeg etter hvert bygget meg opp en del kunnskap om boligmarkedet, både når det gjelder prisutvikling, kjøp og salg.

I tillegg kjøpte jeg meg min første, egne bolig for ett år siden.

Nå er boliglånsrentene rekordlave, og til tross for virusutbrudd, har ikke boligmarkedet stengt ned. Dermed kan kunnskapsrike og bevisste førstegangskjøpere sikre seg sin helt egeneide bolig i disse dager.

Jeg har samlet opp mine beste boligkjøpsråd og flere relevante saker fra Dinside-arkivet, som forhåpentligvis får deg inn på boligmarkedet innen kort tid.

1. Finansiering

Når du er klar til å ta opp boligjakta bør du først og fremst ta en prat med banken og få vite hvor mye du får i lån ut fra din gjeldsgrad, egenkapital, lønn og andre faktorer som spiller inn.

Det er nemlig liten vits å se på boligannonser hvis du ikke har anelse om hvor mye du kan kjøpe for.

Etter at banken har tatt en kredittvurdering på deg, får du et finansieringsbevis. Deretter er det bare å søke opp potensielle boliger du har råd til på Finn.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer