Kom deg ut av sentrum

Som student bør du kjenne noen, eller bo grisgrendt, hvis du vil ha det billig.

Publisert
Sist oppdatert

Leieprisene er høyest i det sentrale østlandsområdet: Oslo, Bærum og Akershus. Dette ifølge Leiemarkedsundersøkelsen for 2008 (LUM), utført av Statistisk sentralbyrå (SSB). I Oslo og Bærum er gjennomsnitts leiepris for 2- og 3-roms leiligheter 6.811 kroner i måneden, og i Akershus 5.702 kroner. Gjennomsnittlig pris for private utleiere i samme område er enda høyere.

Lavest pris finner man, ifølge LMU, i mindre tettsteder og spredtbebygde strøk. Da kan man komme helt ned i 3.134 kroner og 3.579 kroner i gjennomsnitt for 2- og 3-roms leilighet.

Undersøkelsen viser at det er billigst å leie gjennom studentsamskipnaden eller gjennom venner og familie.

Slik kan du leve på studielånet

Hvis man tar sikte på en større bolig, som man kan dele med flere, synker kvadratmeterprisen omvendt proporsjonalt med boligens størrelse. Er boligen mellom 30 og 49 kvadratmeter koster det 1.217 kroner per kvadratmeter i snitt, mens en bolig mellom 100 og 119 kvadratmeter koster 742 kroner gjennomsnittlig på landsbasis.

Fant samme dag

Madelaine Grøndahl Breiby (21) studerer på Høgskolen i Harstad, og flytter inn i ny leilighet med en studievenninne i midten av juli. Hun kommer opprinnelig fra Østlandet, men endte opp i Harstad etter endt førstegangstjeneste. Leiligheten ligger 5-10 minutters gåavstand fra Høgskolen, og er på 106 kvadratmeter brutto areal. Jentene skal betale 2.850 kroner i måneden hver, inkludert i prisen er strøm og internett, fire store soverom, stue med kjøkkenkrok og bad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer