Kombiskap fra Beko er brannfeller

Brannvesenet i London slår alarm. Sjekk om du er berørt.

Teknisk sjef i Beko viser hvordan du sjekker serie- og modellnummer på kombiskapet ditt i videoen nederst i artikkelen.  Foto: YouTube.com/Beko
Teknisk sjef i Beko viser hvordan du sjekker serie- og modellnummer på kombiskapet ditt i videoen nederst i artikkelen. Foto: YouTube.com/Beko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En feil i enkelte kombiskap fra hvitevareprodusenten Beko har blitt koblet opp mot 20 branner i London siden 2008. 15 personer er skadet og en person er omkommet. Nå slår brannvesenet i London alarm, melder det britiske forbrukernettstedet Which.

Hvitevareprodusenten skriver i en melding på sine britiske nettsider at problemet skyldes at avrimingstimeren på enkelte rimfrie kombiskap kan feile - og bli overopphetet. De aktuelle modellene ble produsert mellom januar i 2000 og oktober 2006. Serienummerne begynner med enten 00, 01, 02, 03, 04, 05, eller 06 - og dette skal stå på en merkelapp inne i kjøledelen. (Se modellnummerne nederst i artikkelen.)

Forbrukerrådet har testet: Se hvilket kombiskap du bør velge

Lite trolig problem i Norge

Det blir solgt kombiskap fra Beko også i Norge, men det har ikke lykkes oss å få noen kommentar fra importøren. Skapene forhandles blant annet av Elkjøp og Euronics, men ingen av disse har solgt de aktuelle modellene.

Knut Grimstad i Euronics Norge forteller DinSide at han ikke finner noen av de aktuelle modellene, men utelukker ikke at modellnummerne kan variere mellom landene.

- Jeg tar også en dialog med leverandøren og hører med dem. Dersom tilsvarende modeller med samme type feil er solgt gjennom oss, vil vi selvfølgelig ta kontakt med kundene det i så fall gjelder, sier Grimstad til DinSide.

Heller ikke Elkjøp har solgt de aktuelle modellene, forteller kommunikasjonsrådgiver Line Oddekalv.

Skulle du likevel ha et slikt skap hjemme hos deg, anbefaler vi å kontakte forhandler for nærmere informasjon.

Kjøpe nytt? Sjekklisten når du skal kjøpe kjøleskap.

Slik sjekker du om skapet ditt bør fikses:

De aktuelle modellene ble produsert mellom januar i 2000 og oktober 2006. Serienummerne begynner med enten 00, 01, 02, 03, 04, 05, eller 06 - og dette skal stå på en merkelapp inne i kjøledelen.

Modellene som er berørt i Storbritannia er:
CA 5411 FFS/FFW/FFX
CA 7014 FFX
CA 7015 FFW/FFS/FFX
CDA 539 FS/FW/FX
CDA 543 FS/FW/FX
CDA 645 FW
CDA 647 FS/FW
CDA 648 FS/FW
CDA 653 FS/FW/FX
CDA 659 FS
CDA 751 FS/FX
CDA 752 FS/FW/FX
CS 460 FF/FFS/FFSD
CS 461 FFW/FFS
CSA 4706 FFX
CSB 4606 FFSD/FFS/FFW

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer