Komfyren som lager maten selv

Rå - medium - godt stekt? Ny komfyr skal fikse biffen for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ennå et stykke igjen til intelligente kjøleskap bestiller varer for deg når det begynner å bli tomt i hyllene, men skal vi tro Electrolux er komfyren som lager mat for deg ikke så langt unna.

Les også: Nå kommer de intelligente klesskapene

Fikser biffen med et tastetrykk

Electrolux' nye intelligente ovn Inspiro skal ettersigende fikse biffen - eller lasagnaen - din ved hjelp av automatiske forhåndsinstillinger.

Det skal være så enkelt som at du putter inn maten, og forteller komfyren hva du har puttet inn i den - og hvordan du vil at det skal tilberedes. Resten fikser ovnen, og du kan sette deg ned i en stol og lese en god bok, til den varsler at middagen er ferdig.

Guide til komfyrer: Gass, elektrisk eller induksjon?

Teknologien i ovnen skal være inspirert av logikken bak autopiloten i fly.

- Med ovnen Inspiro er det kokken som bestemmer destinasjon eller resultat, og ovnen navigerer mot et forhåndsprogrammert mål, for eksempel mot et medium stekt lammelår, forteller Terje Eriksen, produktsjef for Electrolux.

Ovnen skal lanseres i Norge i oktober 2008, med en veiledende pris på 17.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer