De nye strømmålerne (AMS)

- Kommer de på døra mi, slipper jeg dem ikke inn

Jens (51) vil ikke ha ny strømmåler.

NEKTER: Jens C. Roos i Haugesund vil nekte strømselskapet å installere ny, digital strømmåler: - Innen noen uker kommer de for å montere den nye måleren. Jeg kommer til å nekte dem adgang. Dette er mitt hus, og jeg avgjør selv hvem som skal få komme inn og hva som skal installeres der, sier Roos bestemt. Foto: Privat
NEKTER: Jens C. Roos i Haugesund vil nekte strømselskapet å installere ny, digital strømmåler: - Innen noen uker kommer de for å montere den nye måleren. Jeg kommer til å nekte dem adgang. Dette er mitt hus, og jeg avgjør selv hvem som skal få komme inn og hva som skal installeres der, sier Roos bestemt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jens C. Roos bor i Haugesund.

Der, som andre steder i landet, holder nettselskapene på med å rulle ut de nye digitale målerne som leser av strømforbruket automatisk.

En slik vil ikke Jens ha. Derfor takket han rett og slett nei da «tilbudet» fra Haugaland Kraft kom.

Forlanger 3.000-5.000 kroner

Tirsdag denne uka fikk han et to sider langt svarbrev fra kraftleverandøren. Her heter det blant annet:

For kunder som ikke får installert ny automatisk måler må det påregnes ekstra kostnader for drift av målerverdiinnsamlingen. Det er foreløpig ikke fastsatt hvor stort dette tillegget vil bli, men samlet årlig ekstrakostnad er foreløpig ventet å ligge på kr. 3 000 til 5 000,-.

- Jeg synes det er helt urimelig at jeg skal bli pålagt å betale mellom 3.000 og 5.000 kroner i året for noe jeg ikke ønsker og som heller ikke er nødvendig, sier Roos til Dinside.

Holder døra stengt

Han akter med andre ord ikke å betale ekstrakostnadene ved å beholde den gamle strømmåleren. Samtidig vil han sørge for at kraftselskapet ikke slipper inn i boligen hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer