iRobot Roomba J7+

Kommer med hundebæsj-garanti

Ny robotstøvsuger skal unngå alle robotstøvsuger-eieres mareritt.

SNUR: iRobots nye modell, j7, unngår å kjøre over avføring fra dyr. Foto: iRobot
SNUR: iRobots nye modell, j7, unngår å kjøre over avføring fra dyr. Foto: iRobot Vis mer
Publisert

Du har sikkert sett video av det verste marerittet man kan ha som eier av en robotstøvsuger, nemlig at den kjører over bæsj fra kjæledyret ditt og deretter drar det utover hele stueteppet.

I den senere tid har det kommet flere robotstøvsugere med innebygd intelligens for ikke å kjøre over bæsjeklumper, men iRobot er så vidt vi vet alene om å gi en garanti for at det fungerer.

Deres nye modell j7/j7+ kommer nemlig med «Pet Owner Official Promise» (P.O.O.P): Dersom robotstøvsugeren kjører over bæsj på gulvet i løpet av de første året etter kjøp, får du en ny støvsuger.

Til Engadget forteller iRobot-sjef Colin Angle at selskapet har brukt tusenvis av bilder av modelleire formet som bæsj og bilder fra ansatte for å bygge maskinlæringsmodellen.

Unngår kabler

Kunstig intelligens kombinert med kameraet om bord er den største oppgraderingen denne gangen, og j7-modellen ser ut til å erstatte den eksisterende i7-modellen.

Foruten bæsj, eller «etterlatenskaper fra kjæledyr» som det så forsiktig heter seg i pressemeldingen, skal støvsugeren også være i stand til å identifisere ting som løse kabler, sokker og sko med lisser, som robotstøvsugere tradisjonelt får trøbbel med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.