Kommer snikende

Kan være vanskelig å oppdage.

SKJULER SEG: Bak denne strålesamleren skjuler det seg et tykt lag av smuss som kan være lurt å fjerne. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har flere ganger skrevet om varmtvannsberedere og at du bør sjekke den.

Tidligere har kommunikasjonssjef i If, Sigmund Clementz forklart at mange har en skade som bare venter på å skje.

Vanskelig

Til Oppland Arbeiderblad forklarer Tormod Ulvesveen hos Gjøvik varme- og sanitær at skader på berederen kan komme snikende, og være vanskelig å oppdage.

- Vannlekkasjene fra beredere starter alltid i det små med drypping, og hvis du ikke har automatisk vannstoppventil installert i huset ditt kan det være vanskelig å oppdage lekkasjen før det har blitt en betydelig skade, sier han til avisa.

Han peker på to punkter på berederen der lekkasjer oppstår. Oppe på toppen der varmt og kaldt vann er koplet til og i bunnen der varmeelementet sitter.

Skriv det på

Clementz i If oppfordrer alle til å sjekke hvor gammel varmtvannsbereder de har. Beredere i rustfritt stål har en forventet levetid på 15-20 år.

Når du er i gang med sjekken, bør du også skrive produksjonsåret med tusj på den.

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen i 2021 håndterte 1542 vannskader relatert til dette - 826 av disse skjedde i private hjem - og selv om 2022-tallene ikke er klare ennå, vil de overgå 2021 med god margin, ifølge If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer