Kommode som byr på overraskelser

Den er faktisk knyttet til internett, men det er ikke så lett å se.

ET STYKKE KUNST: Men neste år skal det bli mulig for flere å kjøpe "Tableau"-kommoden. Foto: Produsenten
ET STYKKE KUNST: Men neste år skal det bli mulig for flere å kjøpe "Tableau"-kommoden. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De sosiale mediene er muligens i ferd med å spise opp kjedelige, fysiske gjenstander som klesskap, kommoder og kjøleskap, men heldigvis er kunsterne fortsatt med oss, de som på sitt beste kan kle verden i ny drakt ved hjelp av de enkleste midler.

En slik kunster er John Kestner. Med noe så trivielt som en kommode og gammeldags elektronikk i form av en printer og en skanner har han laget en gjenstand som nesten høres ut som et surprise party som aldri tar slutt.

Les også: Denne sofaen har en hemmelighet

En anti-datamaskin

"Tableau", som er navnet på verket, beskrives som en "anti-datamaskin-opplevelse". Veien fra et slikt utgangspunkt til reinspikka luddisme kan synes kort, men Kestner forsøker ifølge nettsidene å lage en "bro mellom brukere av fysiske og digitale medier" gjennom å kombinere det kunstneren mener er det beste fra begge verdener.

Det begynner med det mye lyset fra håndtaket på skuffen. For å vise at noe skjer på innsiden skifter den kontinuerlig og nesten umerkelig farge.

Åpner du skuffen ligger det kanskje flere utskrifter med bilder. Kommoden er nemlig knyttet til sin egen Twitter-feed, og plukker etter eget forgodtbefinnende ut bilder fra denne strømmen. Disse skrives så ut på en skriver som er montert på innsiden av kommoden. Våkne om morgenen, åpne skuffen, en ny overraskelse venter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer