Kommunene med mest eiendomsskatt

I ledighetsrammete Høyanger er eiendomsskatten høyest.

I Høyanger kommune er det idyllisk, men dyrt å bo.  Foto: Froko Lisens
I Høyanger kommune er det idyllisk, men dyrt å bo. Foto: Froko Lisens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyanger kommune er den kommunen som får inn mest i eiendomsskatt per innbygger; 2.711 kroner i året. Rygge følger hakk i hæl, med 2.623 kroner, og Hamar er tredje dyreste kommune. Her utgjør totalt innbetalt eiendomsskatt 2.447 kroner per innbygger, ifølge VG.

Av landets 430 kommuner, krever nå 283 eiendomsskatt, 166 av disse har eiendomsskatt på bolig, mens 111 av disse også krever inn eiendomsskatt på fritidsbolig.

Det er nok ikke tilfeldig at det er i Høyanger eiendomsskatten er høyest. Kommunen havnet på en av Norges mest gjeldstyngede kommuner. En oversikt over gjeldsgraden i Norske kommuner viser at Høyanger skylder 82.405 kroner per innbygger. Hammerfest og Vega er mest forgjeldet. Deres gjeld tilsvarer henholdsvis rundt 140.000 og 110.000 kroner per innbygger. Landsgjennomsnittet ligger på 37.115 kroner.

Hvor mye penger din kommune skylder finner du her.

Ikke bare private

Undersøkelsen må imidertid tas med et et lite forbehold. For også næringseiendommer som butikker, hoteller, kontorer et cetera er også med i beregningsgrunnlaget. Så i kommuner med mye næring kan snittallet virke høyere enn det som er reelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.