Konklusjon & karakter

Billedmessig er dette noe av det beste vi har sett og kvalifiserer til en sekser. Det er derfor synd at FDE-versjonen er ribbet for finesser.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er en lekker TV med et godt bilde. Vi setter også pris på at den er HDTV-kompatibel uansett om den framtidige standarden blir 720p eller 1080i, og 50 eller 60 Hz. Kombinasjonen av designet på skjermen og den gode billedkvaliteten er også med på å forsterke kvalitetsfølelsen.

Vi ønsker oss imidlertid flere innganger.

Selv om medieboksen har tre scart-innganger, må du nemlig velge bort den ene om komponentinngangen er i bruk. For deg som ikke har en DVD-spiller med HDMI-utgang, blir det fort i knappeste laget. Med DVD-spiller, digitaltuner og Xbox på plass er det nemlig fullt. Med en pris på rundt 40.000 kroner er heller ikke Pioneeren noen billigmodell, og de få finessene trekker derfor karakteren ned til en femmer.

Vi har allerede sett FDE-versjonen helt ned i 38.000 kroner, som vanlig lønner det seg altså å sammenligne pris nøye før du bestemmer deg.

For deg med finansene i orden er det etter vår oppfatning HDE-modellen som er det naturlige valget. Prisforskjellen er cirka 5.000 kroner, men da får du også med PC-inngang, BIB og minnekortinngang.

Trykk her for å se store bilder fra testen

Minispesifikasjoner:

PlasmaTV på 43-tommer, oppløsningen er 1024/768, og oppgitt lysstyrke er på 1100 cd/m2 og kontrastforholdet på 1200:1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer