- Konsekvensene kan bli enorme

- Konsekvensene av flommen kan bli enorme om folk ikke forbereder seg.

FRYKTER REKORDSTORE SKADER: Årets vårflom kan bli en av de største på mange år, og gjøre skader for mange hundre millioner kroner, advarer forsikringsselskap. Dette bildet er fra Otta sentrum, under en flom i 2011. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
FRYKTER REKORDSTORE SKADER: Årets vårflom kan bli en av de største på mange år, og gjøre skader for mange hundre millioner kroner, advarer forsikringsselskap. Dette bildet er fra Otta sentrum, under en flom i 2011. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Per i dag ligger det an til en 50-års vårflom, og været den kommende tiden blir avgjørende for hvor omfattende det vil bli, sier kommuneingeniør og visepresident i Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO), Kjetil Lein.

Nå advarer NITO både privatpersoner og andre offentlige etater, og ber alle forberede seg på storflom, dersom de ikke har gjort det allerede.

- Flytt verdigjenstander

- Blir flommen så stor som vi frykter, vil det medføre store skader. Folk må forberede seg: Flytt det du har av verdigjenstander som er i nærheten av vann og elver. Sjekk med kommunen om du bor i et flom- og rasutsatt område og gjør det du kan for å sikre hus og hjem.

NVEs vårflomanalyse viser stor sannsynlighet for stor vårflom både i sør og nord.

Snøsmeltingen ventes å komme i gang i hele landet fra midten av kommende uke på grunn av stigende temperatur og det et forventes en flomtopp to-tre uker etter at snøsmeltingen for alvor har startet.

Frykter milliardskader

Også forsikringsbransjen frykter flommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer