Kontraktene

Publisert
Sist oppdatert

Å ha en god kontrakt med entreprenør og håndverkere er meget viktig. Den skal kort sagt sørge for at du ikke blir lurt.

OPPARBEIDING AV TOMT:

Kontrakten skal inneholde beskrivelse/avtale om....

...utskyting av tomt/trasé til vei....kjøring av masser/jord/stein. ...gruslegging av utearealet....grøftetraséer for vann og avløp....grøftetraséer for strøm- og telefonkabler....betalingsratene....framdriftsplan....forsinkelsesgebyr....mulige tilleggsarbeider med avtalt pris.

KJØP AV HUSPROSJEKT:

En kontrakt skal følge normene til Norsk Byggstandardiseringsråd, og skal inneholde...

...navn på kjøper og selger ...beskrivelse av prosjektet samt gårds- og bruksnummer, seksjonsnummer, adresse og fullstendig utstyrsliste....eventuelle heftelser på eiendommen...dokumenter (prosjektbeskrivelse, hustegninger m/ endringer, vedtekter etc.) ...eventuelle forbehold, som antall solgte enheter, godkjenninger, finansiering....egeninnsats (hva som inngår og hvor lang tid man har til rådighet) ...endringer (inkludert kostnadene)...pris (for prosjekt, tomt, dokumentavgift, tinglysningsgebyr, indeksregulering) ...betaling (hva betales når) Betal aldri på forskudd!...garanti for at avtalen oppfylles og for arbeidet som utføres....forsikring (i byggeperioden). Husk å få en kopi! ...tidsfrister. Husk dagbøter hvis fristene ikke overholdes....overtakelse....ettårsbesiktigelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer