Kostbare feller ved bolighandel

Både selger og kjøper kan gå i kostbare feller.

Gjort det selv? Det kan bli dyrt om du får skader. Foto: Colourbox.com
Gjort det selv? Det kan bli dyrt om du får skader. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som boligselger må du passe på opplysningsplikten i forhold til eventuelle skader som er skjult eller som oppstår etter salg.

Tar du opp eierskifteforsikring ved salg, er det for eksempel egne punkter på egenmeldingsskjemaet for arbeid gjort på våtrom. Her må være nøye med å oppgi om du har benyttet ufaglært arbeidskraft. Oppstår det en skade som oppdages i etterkant kan det koste deg flere hundre tusen kroner om du har holdt igjen opplysninger her.

Her er fem smarte visningsverktøy som hjelper deg når du kjøper bolig.

Kan koste deg flere hundre tusen å spare litt

Håndverkere er dyrt, og mange velger å gjøre oppussing selv. Og det kan selvsagt lønne seg om du ikke er av typen som har ti tommeltotter og vel så det. Men når du skal kjøpe vil du helst at vanskelige jobber i boligen skal være utført på faglig korrekt måte. Så selv om enkelte mener at amatører ofte gjør vel så bra arbeid som fagfolk, må boligkjøpere og boligselgere være obs på hva som kan bli konsekvensene der amatører har vært i sving.

Vidar Wold i VW Consult har vært med på opplæring av takstmenn, rørleggere i alle kjeder med samarbeidspartnere, entreprenører, yrkesskolelærere og takstøkonomer i IF-konsernet, og er fagekspert for blant annet Forbrukeradvokatene. I en pressemelding fra rørleggerkjeden Comfort sier han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer