Kostbart konsept

Nye boligkonsepter, spesielt markedsført mot ungdommer, lokker nyetablerte til å bruke opp mot 80.000 kroner per kvadratmeter bolig.

Publisert
Sist oppdatert

Living in a box, Quadraturen - Urban Landmark, ICON - det nye gamlebyen.

Disse prosjektene er bare noen eksempler på nye boligprosjekter som her i høst blir markedsført av svært aggressive utbyggere.

Farlig økonomi?

Fellestrekkene er ikke til å overse: Ekstremt små leiligheter med ekstremt høye priser markedsføres mot et ungt publikum som svært gjerne vil være urbane og trendy.Resultatet er at unge førstegangsetablerere kjøper leiligheter med kvadrameterpriser på opp mot 80.000 kroner.

Og når man vet at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for leiligheter i hovedstaden sjelden overstiger 34.000 kroner, er det kanskje grunn til å bli nervøs?

KLIKK HER FOR Å SE MER OM ØKONOMIEN I DE KOMPAKTE BOLIGPROSJEKTENE - OG HVORFOR DET KANSKJE ER LURT Å TENKE TO GANGER FØR DU KJØPER.

Gull i taket

- Jeg ser at flere av disse prosjektene har kvadratmeterpriser på mellom 50.000 og 80.000 kroner. For eksempel får du 15 kvadratmeter for 1,1 millioner kroner - da bør det i alle fall være gull i taket, ler Førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, Håvard Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer