Maurinvasjonn i hus og hytte:

- Kostet 110 000

Hvis du slurver, kan det bli veldig kostbart for deg.

SAMLES I FLOKK: Du må ta grepene nå dersom du skal bli kvitt mauren i huset eller hytte denne sommeren. Foto: Norsk Hussopp Forsikring
SAMLES I FLOKK: Du må ta grepene nå dersom du skal bli kvitt mauren i huset eller hytte denne sommeren. Foto: Norsk Hussopp Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er i full gang noen steder i landet, og like om hjørnet andre steder. Felles for alle er at når våren kommer begynner også maursesongen for fullt.

Maur i huset eller i hytta kan være både irriterende og veldig kostbart.

Det er smart å gjøre grepene nå. Og skal du være lenge borte fra hytta må du gjøre en ekstra innsats for å unngå at maurene har hjemme-alene-fest når du ikke er der.

- Det er flere grep du kan gjøre for å holde maurene ute, sier Maren Trones Christiansen, biolog i Norsk Hussopp Forsikring.

Mange får trøbbel

Maur går i dvale om vinteren og våkner når varmen nå kommer.

Tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at antall bekjempelser av både stokkmaur og svart jordmaur er høyest sommerhalvåret.

Svart jordmaur bekjempes aller mest i perioden april-juli og FHIs tall viser at det var rundt 3500 bekjempelser av svart jordmaur i løpet av fjoråret.

Insekter som lever utendørs påvirkes av vær og temperatur, noe som også påvirker i hvor stor grad de trekkes mot boliger.

Christiansen forklarer at det er vanskelig å forhindre mauraktivitet, men det er flere ting du kan gjøre, for å gjøre det ugunstig for mauren å slå seg ned i boligen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer