Treødeleggende insekter

Krabatene «spiser opp» huset ditt

Disse tre insektene kan skjule seg i huset ditt og gjøre stor skade på treverket. Slik blir du kvitt dem.

STOKKMAUR: Stokkmaur er én av tre typer trespisende insekter som kan finnes i huset ditt. Stokkmaur gnager ganger for å gjøre plass til bolig. Foto: Norsk Hussopp Forsikring.
STOKKMAUR: Stokkmaur er én av tre typer trespisende insekter som kan finnes i huset ditt. Stokkmaur gnager ganger for å gjøre plass til bolig. Foto: Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer
Publisert

Har du oppdaget skader på treverket i huset? Da kan det hende at du har fått besøk av stokkmaur, husbukk eller stripet borebille.

I så fall er det én ting som gjelder: få de ut før de gjør større skade.

Treødleggende insekter

Treødeleggende insekter er en felles betegnelse for insekter som angriper og gjør skade på treverk, og hus og hytter er spesielt utsatt.

Det opplyser Inger Kringlebotten, markeds- og kommunikasjonsansvarlig ved Norsk Hussopp Forsikring.

- Normalt er stokkmaur, husbukk og stripet borebille de eneste insektene som kan gjøre fysisk skade på bygningen, sier Kringlebotten.

Men dette er problemer som utvikler seg over flere år, dermed du har tid til å legge en skikkelig plan for å bli kvitt dem, forsikrer hun.

Stokkmaur er verstingen

Stokkmaur er den største mauren vi har i Norge, det er også den av de treødleggende insektene som kan gjøre størst skade på huset:

- Stokkmaur trives best på varme steder, og trekker derfor mot hus og hytter hvor de gjerne holder til ved varmekabler, kjøleskapsmotorer, panelovner og lignende. Stokkmauren gjør skade på treverket når den gnager ut ganger og rom for å lage reir, forteller Kringlebotten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer