Strømpriser november 2018

Kraftanalytiker: Slik blir strømprisene fremover

Strømprisen har steget kraftig de siste ukene, og vil fortsette å stige, ifølge kraftanalytiker.

TROR STRØMPRISENE VIL STIGE: Strømprisen har steget kraftig de siste ukene, og vil fortsette å stige, ifølge kraftanalytiker. Foto: NTB scanpix
TROR STRØMPRISENE VIL STIGE: Strømprisen har steget kraftig de siste ukene, og vil fortsette å stige, ifølge kraftanalytiker. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Nå får vi en ny kuldebølge fra og med helgen, og det er grunnen til at strømprisen har steget i det siste, sier analytiker Ole Tom Djupskås i analysebyrået Thomson Reuters til Dagens Næringsliv.

Han forklarer at svært mye nedbør i september gjorde at hydrobalansen gikk fra å være kraftig i minus til å bli mer normal. Hydrobalansen er summen av vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng.

Tall fra NordPool som DN refererer til, viser at strømprisen den siste uka har ligget på rundt 45 øre per kilowattime. Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige framover og at den vil ligge på rundt 50 øre ut året.

– Det henger sammen med at det blir tørt framover. Vi hadde ganske bra med tilsig sist helg, men nå blir det knusktørt framover, sier han, men tilføyer at alt kan skje.

Flere tror på høyere strømpriser

Det er flere som tidligere i høst har sagt at de tror strømprisene vil holde seg høye i vinter.

Tor Reier Lilleholt i strømanalyseselskapet Wattsight uttalte i slutten av september at han tror strømprisene i vinter vil komme opp i en sluttpris for kundene på opp mot 1,5 kroner per kilowattime.

- Legg på 30-40 prosent

Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea har tidligere i hørt uttalt til Dinside.no at man må regne med en økning i strømregninga på mellom 30 og 40 prosent, sammenliknet med strømregninga fra i fjor.

Husk å sjekke strømavtalen din opp mot andre strømleverandører i markedet. Dette kan du gjøre enkelt ved hjelp av Forbrukerrådets sammenlikningstjeneste for strømpriser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer