Kraftig advarsel: - Les nøye!

Brannmester tror mange en gang ikke vet at de har dette hjemme.

TOK FYR: Brannvesenet avdekket branntilløp i gulvet. Nå advarer de. Foto: VIB
TOK FYR: Brannvesenet avdekket branntilløp i gulvet. Nå advarer de. Foto: VIB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er etter et branntilløp i det verneverdige trehusområdet i Fjerdingen i Tønsberg at Vestfold Interkommunale brannvesen nå går ut med en advarsel mot å dekke til gulv som er utstyrt med varmefolie.

- Vi blir møtt av innringer og det lukter røyk, men er helt rolig. I bygget med tre leiligheter sjekker vi utvendig, så innringers leilighet, ildsted og pipa med infrarødt kamera uten å finne noe. Beboer i andre etasje har også kommet hjem og vi leter også etter opphavet hos vedkommende uten funn, sier brannmester Steinar Holm i en uttalelse på brannvesenets Facebook-side.

KNIRK: Dette kan være årsaken til at gulvet ditt hjemme har begynt å knirke. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

I den tredje leiligheten går så røykvarsleren, og brannvesenet tar seg inn, og oppdager ulmebrann i gulvet. En madrass som ligger under en seng har tatt fyr.

- Vi skjærer opp gulvet og finner glør. Under gulvet ligger det varmefolie, det er den eneste mulige kilde til brannen vi slokker. Vi ventilerte ut røyken med vifte.

SYNDEREN: Dette var kilden til brannen. Foto: VIB
SYNDEREN: Dette var kilden til brannen. Foto: VIB Vis mer

Holm forteller videre at mange ikke er klar over den skjulte brannfaren ved bruk av varmefolie kan ha om gulvet blir tildekket.

Varmefolien er tynn og kan legges direkte under tre. laminat eller parkettgulv.

- Men det å ha tepper, madrasser, møbler med tette sokler eller annet som isolerer liggende på gulvet kan føre til brann.

Nå ber brannvesenet alle sjekke om du har varmefolie i gulvene.

- Finn ut om du har varmefolie i gulvene, har du det i din bolig må du lese bruksanvisningen svært nøye.

Dette er heller ikke første gang det advares mot dette. Også Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) har ropt varsko om dette.

- Den må ikke tildekkes annet enn det som står i bruksanvisningen, sa seksjonsleder ved tilsyn i NRBR til DinSide i fjor.

Han kom også med følgende klare anbefaling.

- Hvis man tenker på å montere, bruk fagfolk til å gjøre jobben.