Kraftig advarsel

- Livsviktig, sier brannvesenet.

MÅ SJEKKES: Brannvesenet anbefaler alle å sjekke at de har fungerende røykvarslere. Foto: VIB
MÅ SJEKKES: Brannvesenet anbefaler alle å sjekke at de har fungerende røykvarslere. Foto: VIB Vis mer
Publisert

Tirsdag rykket Vestfold interkommunale brannvesen ut til Horten etter melding om brann.

- Familiefaren bråvåknet av røykvarsleren som ulte. Dette sjekket han og oppdaget røykutvikling fra termostaten til varmekabelen på badet. Han tok sikringen i sikringsskapet og ringte 110, forklarer brannmester Thomas Nordby.

Han fortsetter:

- Det har vært høy temperatur, heldigvis sto røykvarsleren i taket to meter på utsida av badet. Det var også flere røykvarslere i boligen. Fungerende røykvarslere er livsviktig.

Brannvesenet melder om minimale skader, men anbefaler at folk får sjekket sitt elektriske anlegg av en sertifisert elektriker hvert 8-10 år.

Vestfold interkommunale brannvesen trekker fram tall fra brannstatistikk.no, som viser at det har vært 23 650 bygningsbranner i Norge siden 2016. 5112 av disse startet som følge av elektrisk utstyr.

Test røykvarsleren

DinSide har tidligere skrevet om at brannvesenet har kommet til steder der røykvarslerne ikke virker.

- Vi ser jo hvilke potensial mange av brannene kunne hatt. Liv kunne gått tapt, fortalte informasjonsrådgiver Arnt E. Folvik i VIB til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.