Brannfeller i bolig

Kraftig økning i boligbranner i fjor

Det viser tall fra alarmselskap.

BRANNÅRSAKER: Det er tørrkok og -stek, samt feil på eller bruk av elektriske apparater som er de klassiske brannårsakene. Foto: Morten Holm/NTB Scanpix.
BRANNÅRSAKER: Det er tørrkok og -stek, samt feil på eller bruk av elektriske apparater som er de klassiske brannårsakene. Foto: Morten Holm/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligbranner økte med 31 prosent fra 2017 til 2018, ifølge tall fra alarmselskapet Verisure.

Det ble registrert flest boligbranner i mai i fjor, som er den enkeltmåneden med høyest frekvens av branntilfeller blant selskapets boligkunder på åtte år.

Videre viser statistikken at det var flest branner på fredager, og tidsperioden mellom klokka 18 og 19 var mest utsatt for brann.

Statistikken for 2018 viser at det er de klassiske brannårsakene som gjentar seg, som tørrkok og -stek, samt feil på eller bruk av elektriske apparater. Dessuten er det en del pipebranner og branner som skyldes bruk av levende lys.

Tallene bygger på registrerte reelle branntilløp og branner hos Verisures privatkunder, justert for selskapets kundebase.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer