Salg av fritidsboliger under corona-pandemien

Kraftig økning

Antallet solgte fritidsboliger i fjellhyttekommunene økte med hele 47 prosent fra tolvmånedersperioden før pandemien.

DYRERE: Salget av fritidsboliger økte kraftig under corona-pandemien, mens prisene fulgte etterspørselen. Foto: Shutterstock
DYRERE: Salget av fritidsboliger økte kraftig under corona-pandemien, mens prisene fulgte etterspørselen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå, som har sammenlignet perioden fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021 med tilsvarende periode året før.

Omsetningen av brukte hytter økte med 55 prosent, når de sammenlignet de to periodene. Salget av nye fjellhytter økte med 14 prosent.

SJEKKLISTE: Som hytteeier er det er flere ting du bør passe på for å unngå å bli en del av forsikrings-skadestatistikken. Vis mer

Økte priser

Gjennomsnittsprisen for en brukt fjellhytte omsatt i perioden 1. juli 2020–30. juni 2021 var 2,2 millioner kroner, mens gjennomsnittsprisen for en ny fjellhytte var 4,2 millioner kroner.

I snitt økte prisene på brukte hytter med 9 prosent mellom de to periodene.

Salget av fritidsboliger økte med 44 prosent i hele landet sett under ett. For sjøhytter var veksten på 41 prosent og for skogshytter 37 prosent.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer