Boligpris

Kraftig prishopp for Obos-boliger

Konsernet har aldri solgt så mange nye boliger i juli som i år.

PRISENE ØKER: Boligmarkedet har en kraftig vekst i juni forteller Henning Lauridsen, adm. dir. i Eiendom Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene for brukte Obos-boliger gikk opp 2,8 prosent i juli på landsbasis, men det er enda mer oppsiktsvekkende funn i sommer-statistikken:

- Vi har passert 213 salg av nye boliger i juli i Norge, noe som er ny salgsrekord. Dette er helt uvanlig og vi må tilbake til juli 2016 for å se noe i nærheten, men da solgte vi kun 160 nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

Markedsvekst

Markedet for brukte Obos-boliger har tatt seg kraftig opp de fire siste månedene.

I juli gikk Obos-prisene opp med 2,4 prosent i Oslo, i motsetning til de siste 15 årene da juli-prisene i hovedstaden falt med 0,1 prosent i snitt.

- Prisoppgangen i Oslo i juli er markant høyere enn normalt, men samtidig omsettes det færre boliger i juli enn i andre måneder, slik at statistikken må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

Det ble omsatt 308 brukte boliger i Oslo mot 235 i juli i fjor.

Mye til salgs

Det er ikke bare Obos som har opplevd stor boliginteresse denne sommeren. Ifølge tall fra Finn.no de to første ukene i juli, var det stor vekst i antall boligannonser:

  1. Oslo: 61 prosent opp fra juli i fjor
  2. Bergen: 37 prosent opp
  3. Trondheim: 33 prosent opp
  4. Stavanger inkludert Sandnes: 85 prosent opp
  5. Fredrikstad inkludert Sarpsborg: 173 prosent opp

Ovennevnte funn gjenspeiles også i juni-tallene til Eiendom Norge. De viste er sterk vekst korrigert for sesongvariasjoner - på hele ett prosent.

- Boligprisene steg i alle områder i juni, og det var en spesielt sterk utvikling i boligprisene på det sentrale Østlandsområdet og i Bergen, sa administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge under pressekonferansen i begynnelsen av juli.

- I april og mai falt omsetningen i boligmarkedet betydelig, men i juni har det vært en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger. Omsetningsfallet etter coronavirusutbruddet er så godt som hentet inn igjen, konkluderte Lauridsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer