Boligpris

Kraftig prishopp for Obos-boliger

Konsernet har aldri solgt så mange nye boliger i juli som i år.

PRISENE ØKER: Boligmarkedet har en kraftig vekst i juni forteller Henning Lauridsen, adm. dir. i Eiendom Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene for brukte Obos-boliger gikk opp 2,8 prosent i juli på landsbasis, men det er enda mer oppsiktsvekkende funn i sommer-statistikken:

- Vi har passert 213 salg av nye boliger i juli i Norge, noe som er ny salgsrekord. Dette er helt uvanlig og vi må tilbake til juli 2016 for å se noe i nærheten, men da solgte vi kun 160 nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

Markedsvekst

Markedet for brukte Obos-boliger har tatt seg kraftig opp de fire siste månedene.

I juli gikk Obos-prisene opp med 2,4 prosent i Oslo, i motsetning til de siste 15 årene da juli-prisene i hovedstaden falt med 0,1 prosent i snitt.

- Prisoppgangen i Oslo i juli er markant høyere enn normalt, men samtidig omsettes det færre boliger i juli enn i andre måneder, slik at statistikken må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

Det ble omsatt 308 brukte boliger i Oslo mot 235 i juli i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer