Kraftig regn har bidratt til økning i vannskader

Kraftig regn på kort tid har bidratt til at det er registrert vannskader for 2,3 milliarder kroner i boliger og hytter, ifølge Finans Norge.

VANNSKADER ØKER: Utbetalinger for vannskader øker, ifølge fersk rapport fra Finans Norge. Det er særlig snakk om vanninntrenging utenfra og tilbakeslag fra avløpsrør, der vannet går tilbake og inn i boligen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VANNSKADER ØKER: Utbetalinger for vannskader øker, ifølge fersk rapport fra Finans Norge. Det er særlig snakk om vanninntrenging utenfra og tilbakeslag fra avløpsrør, der vannet går tilbake og inn i boligen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallet på 2,3 milliarder kroner utgjør en økning på 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I september var det vannskader for 400 millioner kroner på landsbasis. Nesten 300 millioner kroner skyldes været.

Dette er ifølge Finans Norges ferske skadestatistikk for årets tredje kvartal 2019.

– Det er særlig snakk om vanninntrenging utenfra og tilbakeslag fra avløpsrør, der vannet går tilbake og inn i boligen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

SJEKK LUFTKVALITETEN: Fra i dag kan du sjekke den daglige luftkvaliteten over hele landet. Foto: Berit B. Njarga. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Nesten 40 prosent av erstatningene hittil i år skyldes nedbør, vanninntrenging utenfra og stopp i avløp.

Nå når det dessuten fryser på, bør du være obs på å tømme utekrana for å unngå at den fryser - og i verste fall fører til vannskader inne i veggen, råder forsikringsselskapet If.

- Større fare for vannskade enn innbrudd og brann

Ifølge Finans Norge, vil de fleste av oss komme til å oppleve minst en vannskade i løpet av livet.

Neverdal tilføyer at det er en større sannsynlighet for å få en vannskade enn innbrudd og brann til sammen.

I gjennomsnitt oppdages en vannskade hvert åttende minutt i norske hjem, ifølge Finans Norge.

– Det er større sannsynlighet for å få en vannskade enn innbrudd og brann til sammen. I gjennomsnitt oppdages en vannskade hvert åttende minutt i norske hjem, sier Neverdal.

– Sett på tilstrekkelig varme når du reiser bort på ferie, eller på helgetur nå i vinter. Dette er viktig for å unngå frostsprengte rør. Forhåpentligvis passer folk godt på både hytter og hus i vinter, sier Neverdal.

Ifølge skadestatistikken, har det totalt vært mange vannskader, men færre brannskader. Hittil i år har det også vært mer tyveri av og fra motorkjøretøy, mens det er noe færre glasskader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer