Kraftig rentekutt fra Skandiabanken

Norges Bank senker styringsrenten, men følger bankene etter?

Mer penger til deg, når renta kuttes på lånet ditt.
Mer penger til deg, når renta kuttes på lånet ditt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag gjorde Norges Bank nok et kraftig kutt i styringsrenten. Sentralbanksjef Svein Gjedrem og hans kolleger satte ned renten med 0,5 prosentpoeng til 2 prosent.

LES OGSÅ: Bør du velge fastrente nå?

Skandiabanken kutter mer

DinSide har ringt rundt til noen av de største bankene i landet, og spurt hva de kommer til å gjøre med boliglånsrentene. En rekke andre banker har sagt de vil vurdere betingelsene sine etter dagens rentemøte.

En bank er imidlertid på banen med en gang. Skandiabanken forteller at de setter ned renten på boliglån med 0,80 prosentpoeng. De nye rentebetingelsene vil gjelde fra og med 8. april 2009.

- Rentekuttet skjer som følge av nedgangen i prisen på penger i markedet, og for å styrke bankens konkurransekraft, melder Skandiabanken.

Nå skal det sies at mange har nok ventet på et saftig rentekutt fra Skandiabanken. Banken har i det siste ligget langt nede på DinSides lister over de beste boliglånsrentene:lån 1 mill | lån 2 mill | førstehjemslån | BSU

Du kan også følge med på Finansportalen.no, for oppdateringer om renteendringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer