Huseiernes landsforbund

Krav på tre fronter

Huseierne ønsker at boligeiere skal få gode støtteordninger.

KAN BLI DYRT: - Energieffektivisering vil innebære store utlegg, forklarer Carsten Henrik Pihl i Huseierne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KAN BLI DYRT: - Energieffektivisering vil innebære store utlegg, forklarer Carsten Henrik Pihl i Huseierne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU jobber med nye krav til energieffektivisering av boliger og ønsker at alle boliger skal være nullutslippsboliger innen 2050, for å få ned bruken av fossilt brennstoff og kutte energiforbruket.

- Det kan bli dyrt for mange, skriver Huseiernes Landsforbund om EUs krav til energieffektivisering av boliger.

DinSide har kontaktet Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne, for å høre hvordan boligeiere kan bli påvirket.

- Krav til økt energieffektivitet kommer på tre fronter: Det kommer krav fra EU, det vil komme krav fra finansbransjen, og det kommer krav i det norske samfunnet om økt energieffektivisering slik at vi kan bidra til økt elektrifisering ellers, sier han og fortsetter:

- Dette gjør at boligeiere vil kunne spare strømutgifter over tid, men det vil også innebære store utlegg. Å rehabilitere en vanlig enebolig fra 1950-1970-tallet opp til omtrent dagens standard vil koste mellom 500 000 kr og 1,5 millioner kroner per bolig.

Det er ventet at endelige regler vil være ferdigforhandlet i EU før sommeren.

Disse boligene må energieffektiviseres

Kommunikasjonssjefen forklarer videre at vi i Norge er enige om målene, men at de konkrete regelverkene har ikke kommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer