Selger skadelige produkter

Kreftframkallende, hormon­forstyrrende, skadelig for foster og forplantningsevne

Dette avdekket Miljødirektoratet i ferskt tilsyn av 102 produkter som selges til norske forbrukere.

HELSEFARE: Her ser du noen av produktene som ble solgt med helse- og miljøskadelige stoffer. Foto: Miljødirektoratet
HELSEFARE: Her ser du noen av produktene som ble solgt med helse- og miljøskadelige stoffer. Foto: Miljødirektoratet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miljødirektoratet har undersøkt 102 produkter, og 84 av disse ble analysert for innhold av regulerte helse- og miljøskadelige stoffer. Direktoratet kontrollerte også merking av elektroniske produkter og leker.

Produktene som ble kontrollert var utelukkende kjøpt fra nettbutikker, både norske og utenlandske (de fleste innenfor EU/EØS, men også noen store plattformer utenfor EØS-området).

Resultatet viser at 26 produkter hadde regulerte stoffer over tillatt grenseverdi, som betyr at de er forbudte og ble trukket fra markedet. 24 produkter hadde mangler og/eller feil i merkingen.

- Det er oppsiktsvekkende at vi finner så mange produkter som selges til forbrukere på nett med helse- og miljøskadelige stoffer. Funnene bekymrer oss, fordi det tyder på at virksomhetene ikke gjør en god nok jobb for å avdekke ulovlige produkter selv, sier Mathieu Veulemans, seksjonsleder for produkttilsyn i Miljødirektoratet i en pressemelding.

På lista over nettbutikker som selger skadelige produkter finner vi, flere kjente nettbutikker. Last ned hele rapporten her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer