Krev klart svar av eiendomsmegleren

Det kan lønne seg å undersøke prisene på eiendomsmegling før du gir en bedrift oppdraget.

Sjekk priser hos flere meglere før du gir dem oppdraget med å selge boligen.
Sjekk priser hos flere meglere før du gir dem oppdraget med å selge boligen. Vis mer
Publisert

Å selge boligen er en stor beslutning. Om du benytter eiendomsmegler er den neste store beslutningen hvilken megler du skal velge. Det er etterhvert blitt mange å ta av, spesielt i de største og mest aktive boligmarkedene. Men dette er et marked som kan være vanskelig å få oversikt over: Mange forskjellige aktører og svært ulike prisstrukturer gjør det vanskelig å sammenligne når du skal velge megler. Og gjør du et forsøk, kan det fort strande på det at meglerne ikke oppgir priser uten at du kommer på et møte først.

Konkurransetilsynet

At det er store prisvariasjoner i bransjen kommer tydelig frem i en omfattende undersøkelse utført av Konkurransetilsynet i april/mai 1998. Her kommer det frem forskjeller i pris mellom dyreste og billigste i samme marked på opp til 190 prosent! Derfor er det lett å forstå at man fort kan spare tusenlapper på å shoppe rundt før man handler.

I denne undersøkelsen kommer det også frem at meglerene egentlig er pålagt å opplyse om priser.

Forbrukerne skal på en enkel måte kunne orientere seg om priser. I forskrift om prisopplysning for tjenester er det fastsatt nærmere regler for hvordan bl. a. eiendomsmeglere skal opplyse om sine priser overfor forbruker. Disse fastsetter at meglerne skal gi prisinformasjon ved prisoppslag eller ved at prisliste er utlagt på det sted hvor tjenesten vanligvis bestilles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer