Krev penger tilbake fra dårlige meglere

Om eiendomsmegleren ikke gjør jobben sin, kan du få regningen kuttet.

VIKTIG: Visningen er svært viktig for et boligkjøp. Da er det et minstekrav at du i alle fall er klar over at megleren faktisk har avtalt visning, før kjøperne kommer. Bildet er et illustrasjonsfoto, og meglerselskapet er ikke forbundet med denne saken. Foto: PER ERVLAND
VIKTIG: Visningen er svært viktig for et boligkjøp. Da er det et minstekrav at du i alle fall er klar over at megleren faktisk har avtalt visning, før kjøperne kommer. Bildet er et illustrasjonsfoto, og meglerselskapet er ikke forbundet med denne saken. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmeglere har fått ord på seg for å kreve saftige priser for tjenestene sine, men de kan ikke kreve hva de vil om de ikke gjør det de skal.

Det sørger eiendomsmeglingsloven for.

Det fikk en familie på Kløfta i Akershus nylig nyte godt av.

Solgte for 350.000 kr over takst - uten megler!

"Mistet kontrollen"

Familien fikk nemlig store problemer med eiendomsmegleren som skulle selge huset deres.

Blant annet skjedde følgende:

  1. Lapper i posten til de nærmeste naboene ble ikke sendt før etter første visning.
  2. Også "til salgs"-skiltet ble forsinket, og ikke hengt opp før etter første visning.
  3. Da første visning skulle skje, måtte familien stå for den selv, da megleren var i utlandet.
  4. En lørdag en måned senere stod et par plutselig utenfor huset og ventet på visning, til tross for at familien aldri hadde avtalt dette. Den gravide kvinnen i familien måtte stå for visningen alene sammen med sitt 1,5 år gamle barn.
  5. Dagen etter kom enda et par på overraskelsesbesøk, mens familien var midt i demontering av møbler, og visningen ble ifølge familien "ubehagelig for begge parter". Dette skal også ha vært en glipp av megleren.
  6. Etter de to visningene forsøkte familien å ta kontakt med megleren, men fikk ikke tak i ham. Da de endelig fikk kontakt, fikk de også vite at et bud hadde kommet inn, i det som skal ha vært en "bisetning".
  7. Etter at huset ble solgt, ba familien megleren om å sette opp et kontraktsmøte så fort som mulig, da de allerede var i en flytteprosess, og megleren lovet å fikse det i løpet av uken. De neste dagene fikk ikke familien kontakt med megleren, og kontrakten ble ikke skrevet før uken etter.
Familien mener megleren "mistet kontrollen" og "rotet det til", men det ga ikke regningen fra megleren inntrykk av. Eiendomsmegleren ville nemlig ha 69.867 kroner for jobben, hvorav 40.936 kroner var provisjon. Dette for et salg av en bolig til under 3 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer