Kroken på døra for Supersøk?

BOLIGSØK: DinSides test av boligsøk-agenter ble lagt fram for retten da Notars nettjeneste Supersøk fikk pepper i Trondheim tingrett.

Publisert
Sist oppdatert

Finn.no fikk i en kjennelse fra Trondheim tingrett 14/12-04 fullt medhold i sitt krav om midlertidig forføyning mot Notars søketjeneste.

Forføyningen innebærer at Notar forbys å tilby søk fra Finns database, eller markedsføre seg som "størst på boligsøk".

DinSides test av boligsøk-agenter

- Saken gjelder ikke vanlig lenking eller henvisninger på Internett, men snylting på andres databaser og investeringer. Kjennelsen bygger på to fulle dager med forhandlinger for tingretten, med blant annet innspill fra teknisk sakkyndige, jusprofessorer og omfattende prosedyrer, sier Finns advokat Halvor Manshaus til DinSide.no. I denne prosessen brukte vi også DinSides test av boligsøkeagenter, som ga et godt bilde av hvordan Supersok.no fungerte.

Snylting?

- Bakgrunnen for saken var Notars introduksjon av en egen søketjeneste for boliger på Internett. Notars søketjeneste søkte tilsynelatende blant mange alternativer, mens det kun var salgsprospekter fra Notar som ble vist brukeren. Notar hevdet å levere det største boligsøket i Norge, mens realiteten var at tjenesten bygget på videre henvisninger til Finn. - Dette var rett og slett snylting på Finns selvstendige tjeneste og misbruk av Finns varemerke, sier Halvor Manshaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer