Kronglete med kompakt kjøkken?

I et optimistisk øyeblikk hadde vi planlagt å presentere dere for et mangfold av små, smale eller grunne hvitevarer som passer til kompakte kjøkken. Det skulle vise seg å være enklere sagt enn gjort, men her er noen løsningsforslag til deg som har et kjøkken der hver eneste kubikkcentimeter teller.

Publisert
Sist oppdatert

Et kjøkken på mindre enn fire kvadratmeter, eller en løsning der kjøkkenet plasseres i et hjørne i stuen, er hverdagen til flere og flere nordmenn. Selv om det heter at det er hipt med store kjøkken, hjelper dette fint lite for dem som bor på 30 kvadratmeter.

Samtidig setter vi høyere krav til funksjonalitet, komfort - og utstyr. Vi vil ikke droppe verken frys eller oppvaskmaskin selv om plassen er begrenset.

Klikk her for å komme rett til bildespesialen.

Standardmål

Skal du kjøpe et standard kjøkken, enten det er fra Ikea eller en av de større kjøkkenprodusentene, vil du kjapt finne ut at det ikke er bare-bare å finne mikroløsninger. Hvitevarer er, nesten uten unntak, laget for å kunne bygges inn i skap med 60x60 centimeter grunnflate - i enten benkehøyde, eller i høyskap. Ønsker du en integrert ovn som er smalere enn 60 cm (inkludert skap)? Glem det. Smalt integrert kjøleskap? Glem det også. Integrert kjøleskap med liten fryser som passer under benken? Det er bare å beklage.

Lyspunktet er at du får fatt i oppvaskmaskiner for integrering til 45 cm skap. Da har du altså 15 cm ekstra å leke med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer