- Krysser en grense når man fjerner noe

I boligannonsene er himmelen alltid blå... Men er det lov å sminke bort kraftledninger?

Du skal se ganske nøye etter for å se høyspentledningene på dette bildet. De er så tonet ned at det ser ut som om de er langt unna huset. Foto: finn.no
Du skal se ganske nøye etter for å se høyspentledningene på dette bildet. De er så tonet ned at det ser ut som om de er langt unna huset. Foto: finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke gjorde en leser oss oppmerksomme på denne boligannonsen på Finn.no.

- Hvor har det blitt av kraftledningene på bildet?, spør vår leser.

Alle eksteriørbildene har fått lagt på blå himmel med lyse hvite skyer. Forskjønning av fotografier er vanlig i boligannonser, men hvor stor har ansiktsløftningen lov til å være? I denne annonsen var det rett og slett snakk om ekstrem forvandling. Den blå himmelen dekket beleilig over noen høyspentledninger.

Helomvending

Megleren som skal selge huset var ikke tilgjengelig for kommentar, men daglig leder i Krogsveen Bekkestua, Håkon Dybvad sa torsdag i forrige uke til DinSide at bildene har fått lagt på ny himmel, men at det ikke har blitt fjernet noe fra dem.

Fredag har det imidlertid skjedd noe med bildene. Duse kraftledninger kan nå skimtes på noen av dem, men deler av dem er fortsatt skjult i de skyene som er lagt på bildet.

- Det er klart at noen ganger ser man det ikke har vært gjort et godt nok arbeide, og da retter vi opp, sier Liv Oppegaard, advokat i Krogsveen, til DinSide.

- Selvfølgelig skal det ikke fjernes noe. Vi ble gjort oppmerksomme på situasjonen, og har bedt fotografen om å rydde opp, sier Oppegaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer