Krystallklar advarsel: - Vent 48 timer!

- Dessverre var det åpenbart glør igjen i asken.

VENT: Man bør ikke kaste aske i søpla før det har gått minst 48 timer. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
VENT: Man bør ikke kaste aske i søpla før det har gått minst 48 timer. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert

Kulda er bitende kald flere steder i landet og det er nok mange som velger å varme opp boligen sin med vedfyring, men da må man sørge for at man håndterer asken riktig.

Nå advarer Vestfold Interkommunale Brannvesen etter å ha rykket ut til en bolig der en søppeldunk sto i brann inntil garasjeveggen.

«Aske må ikke kastes i søpla før det har gått minst 48 timer!» skriver brannvesenet.

ASKE: Visste du at aske ikke skal i matavfallet men i restavfallet? I tillegg er det en del andre ting du bør tenke på før du kaster det. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Brannmester Sven Erik Anderssen forklarer at beboer hadde tatt ut aske fra ovnen tirsdag, og lot den stå ute til onsdag før den ble kastet i restavfallet.

- Dessverre var det åpenbart glør igjen i asken og dermed oppsto det brann. Vi hadde bare på litt vann og kontrollerte at brannen ikke hadde gått opp på loftet, forteller han.

I et Facebook-innlegg skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen om en annen hendelse.

- Her sto bøtta på ubrennbart underlag ved ildstedet i stua. Vi anbefaler på det sterkeste at aske i bøtter settes utendørs på ubrennbart underlag og i god avstand til bygget eller annet brennbart. La den stå i MINST 48 timer, og sjekk at det ikke er glør igjen.

Videre anbefales det at om man er usikker skal man vente med å kaste asken, eller alternativt dynke den i vann.

Mer om